07. september 2024
Facebook
utorok, 12 september 2017 17:00

Spoločnosť Air Berlin zrušila vyše 100 letov, 200 pilotov nahlásilo práceneschopnosť

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BERLÍN 12. septembra (WebNoviny.sk) - Nemecká letecká spoločnosť Air Berlin, ktorá v auguste vyhlásila bankrot, uviedla, že jej existencia je ohrozená tým, že 200 pilotov v utorok náhle nahlásilo práceneschopnosť zo zdravotných dôvodov. Podľa firmy očividne ide o nelegálny štrajk.

Chaos na nemeckých letiskách

Firma Air Berlin bola nútená zrušiť vyše 100 letov vrátane transatlantických spojení, čo spôsobilo chaos na niekoľkých nemeckých letiskách. Odporúčame:
Druhá najväčšia nemecká letecká spoločnosť Air Berlin ohlásila bankrot Generálny riaditeľ spoločnosti Air Berlin Thomas Winkelmann obvinil pilotov z toho, že sa "zahrávajú s ohňom", keďže zrušené lety budú firmu stáť niekoľko miliónov eur a stane sa menej atraktívnou pre potenciálnych kupcov.

Etihad už nebude financovať

"Stabilná prevádzka je nevyhnutnou podmienkou pre úspešné rokovania," povedal Winkelmann. "Je to jediný spôsob, ktorým môžeme zachrániť čo najviac pracovných miest," poznamenal. Odporúčame:
Ryanair napadol bankrot Air Berlin, štátnu pomoc považuje za komplot Nemecké médiá informovali, že firma Air Berlin je v spore s pilotmi v otázke presunu zamestnancov k novému majiteľovi. Spoločnosť Air Berlin vyhlásila bankrot minulý mesiac po niekoľkých stratových rokoch. Firma Etihad, letecký prepravca emirátu Abú Zabí, ktorá je najväčším akcionárom Air Berlin, totiž uviedla, že už nebude poskytovať financie. Konečný termín pre podávanie ponúk na prevzatie Air Berlin je piatok.

Viac k témam: Air Berlin, bankrot, Etihad
Zdroj: Webnoviny.sk - Spoločnosť Air Berlin zrušila vyše 100 letov, 200 pilotov nahlásilo práceneschopnosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 218 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner